dinsdag 22 november 2011

Over spel

Ik blijf er maar tegenaan lopen. Jongens die er geen enkele moeite mee hebben hun vriendin te bedriegen. Een facebookfoto van je grijnzende lach in de kroeg, berichtjes die liefde betuigen voor je eigen vriendin, je meisje dat je dan blauwonderstreept en gehyperlinkt laat zijn - en dat op dezelfde dag dat je een ander in de kroeg versierde. Natuurlijk, dat tweede meisje betekent niets voor je. Zíj is niet het echte probleem.

Maar het geeft me wel de rillingen, maakt me bang en misselijk. Het is een schemergebied van onfatsoenlijkheid en criminaliteit. Kán het niet of mág het niet? Dus ik zou je dit willen vragen.

Ging er wat door je hoofd toen je ja zei? Toen ze naar je toe kwam en zei: "waarom dans je niet?"
Wat dacht je zelf toen je antwoordde: "Ik heb een blessure, maar kom er bij zitten!"
Viel er geen stilte in je brein toen je hand over haar dijbeen streek?
Je vragend herhaalde: "Je hebt geen vriend?"
Je zei: "Dit had ik gisteren al willen doen"
En kuste

Kuste wie niet in je bed lag. Je reeds bedrogen vriendin liet verteren, je nog meer dronk, dronk, drank betaalde en weigerde te dansen. Je méér kuste.

Toen.
Viel er geen bom?
Vielen er geen doden?

6 opmerkingen:

 1. Stel je voor, dat er elke keer een bom zou vallen. Dan zou de Aarde een gatenkaas zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw echt prachtig geschreven (as usual). Ik vind vreemdgaan echt het meest misselijke wat je kunt doen. Het zou echt verboden moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, heftig en inderdaad, intrigerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer? Of liever minder natuurlijk, hoe mooi men letters lezen mag. Wat Esra zegt. Goddank is niet iedereen zo. (Of nouja, dan zou er geen probleem zijn natuurlijk.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk geschreven!

  Vreemdgaan is echt een laag, achterbaks en smerig iets. Ik vind het trouwens altijd zo vreemd dat de bedrogen partner vaak boos is op "de ander" in plaats van op de vreemdganger.

  BeantwoordenVerwijderen