vrijdag 10 februari 2012

Of: de andere kant op

Je zou ook tegen mij kunnen zeggen dat ik niet leer van mijn fouten. Mijn vorige stukje zou je kunnen beantwoorden met mijn eigen woorden. En dit kan je oplossen met dit. Ik moet me niet gek laten maken, dat weet ik allang, en toch kan het met een statusupdate op Facebook gebeuren. Dat is triest: misschien heb ik ook wel iemand nodig die mij eens de waarheid zegt, die onaardige.
Alleen, zo ongenuanceerd ligt het niet, helaas (voor wie van zwart-wit houdt). Op een dag als deze geniet ik van de zonneschijn, de geur van croissantjes, de straten van een grote stad waar ik niet vaak ben en virtual reality, of wat daar op lijkt. Ik voel geen verdriet om wie mij niet waard is, maar tegelijkertijd kan lopen, mijn hoofd omdraaien of mijn schouders optrekken ineens zoiets moeilijks, pijnlijks zijn.
Dus: ik heb geen waarheid nodig, geen nare 'zet-mij-op-mijn-plek'-toespraken. Volharding, dat is waar ik iets mee kan. Als ik volhard, straks weer rennen ga, aan het schrijven blijf, het van me af laat glijden als water van een vis zonder schubben... dan zie ik de waarheid: hier liggen zeker geen kansen. Dat stukje werkelijkheid verlies ik nooit uit het oog.

9 opmerkingen:

 1. Misschien is het inderdaad een stuk verwerking om erover te schrijven, want volgens mij heb je inderdaad wel door waar wel en niet je kansen liggen! Mooi stukje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je eerste zin en je laatste zin spreken elkaar (in ieder geval bijna!) tegen, dus je zou ook tegen jezelf kunnen zeggen dat je wel leert van je fouten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt positief, want zolang je de waarheid niet uit het oog verliest kan het niet fout gaan. Nu nog je hele zelf ervan overtuigen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. (Even off topic: wist je dat ik jou gisteren op een half uur na gemist heb?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een half uur?! Ha, dan had ik wel even kunnen wachten... Maar ik heb wel mijn trein op de minuut gehaald ;) Leuk trouwens he, die muisjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaa, jammer he! Ja, was leuk! En ik weet niet of je alles hebt gedaan, maar dat met die brillen (midlife) vond ik ook leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu word ik even nieuwsgierig hoor! Wat hebben jullie gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze waren bij de projectexpositie van mijn studie langsgekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen