donderdag 2 augustus 2012

Mooie dingen

* Stad, mijn stad wat ben je mooi: grachten in de zon, half 8 's avonds terwijl het middag lijkt, een vriendelijke glimlach terwijl ik hardloop: de bus die me inhaalt en die ik vervolgens weer inhaal. Slenteren, straatjes toeristen, een meisje dat overtuigt op straat 'regenwouden zijn de longen van de aarde', de geur van eten overal.

* Eindelijk de Again en A-gain netjes tegenkomen: geen excuus meer, ik gebruik vanaf nu geen plastic tasjes meer voor groente en fruit! Ze zijn te koop bij de Dit is Waar-winkels (sowieso erg tof wat je daar allemaal kunt kopen!).

* Twee dagen achter elkaar 'voortvarend' (= meteen en met veel inzet) genoemd worden :)

 * Friswitte overhemden, een man in pak met een baby op zijn arm, een vrouw die haar dochtertje de Donald Duck voorleest.

* Vertellen, sip en stralend... die open monden, en tegelijkertijd weet je dat niet iedereen het snapt, maar alsnog probeert je te begrijpen.

* Een complimentje geven, en nog één en nog één.

* De zon die zich niet laat afschrikken door een wolkendek 's middags en 's avonds alsnog fel schijnt

* Een sms'je 's ochtends vroeg, alsof iemand aanvoelt dat de lucht 's ochtends zo zwaar is en je doelen zo onduidelijk. Alsof iemand je optilt en meeneemt. Op je fiets zet, de frisse morgen in - maar het toch allemaal zelf doen.

* Dromen, slapen met één hand uitgestrekt tegen de muur

5 opmerkingen:

 1. Dat zijn inderdaad mooie dingen!
  En bedankt voor de link van die netjes, dat klinkt wel heel handig. Ik wil ze misschien ook wel aan gaan schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè ik wist helemaal niet dat er zo'n winkel in Nijmegen zat! Ga ik binnenkort een keer heen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .......... nu ik dit lees over die zakjes, vraag ik me af waarom ik die normale van de supermarkt in godsnaam nooit mee terug heb genomen naar de supermarkt om te daar te hergebruiken. (Ik heb ze ook nooit weggegooid, ze zitten alle 1000 in mijn plasticzakkentas, te wachten op het zeldzame moment dat ik een doorzichtig klein dun plastic tasje ergens voor nodig heb)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koop ook van die netjes! :D Ik had dus precies hetzelfde als jij, haha.

   Verwijderen