vrijdag 8 maart 2013

Living like Larry - No Impact Week

In navolging van Colin Beavan, No Impact Man, gaf ik me op om mee te doen aan No Impact Week. Een weekje wat duurzamer leven, hoe moeilijk kan het zijn? Ik ging me heus wel voorbereiden, natuurlijk. En ik zou ook echt wel iets veranderen, en heus niet een week lang trots op mezelf zijn omdat ik plastic afval scheid. Maar ja, toen ik werd ziek. Ik begin weer op te knappen, maar nu begint ineens deze zondag de No Impact Week al.

Gelukkig is de organisatie van No Impact Week helemaal gericht op makkelijke manieren om dit aan te pakken. Voor de eerste drie dagen maakte ze een duidelijke flyer. Voor wie echt de hele week meedoet, is een handboek geschreven, dat naar je gemaild wordt (wie de downloadlink wil: geef maar een gil - of een emailadres!).


Zondag staat in het teken van niets nieuws kopen. De beste dag om hiermee te beginnen is natuurlijk met dichte winkels ;-) Het is wel de bedoeling dit de rest van de week vol te houden. Ik heb nog voor een paar vriendinnen een cadeau nodig, dus ik zal eens kijken of er iets is dat ik zelf kan maken, of regiften... Tips zijn welkom!

Omdat ik normaalgesproken ook niet dagelijks blog, is dit ook niet wat ik tijdens deze week ga doen. Wel hoop ik dat ik er waardevolle ideeën uithaal, die ik hier kan verwerken tot artikelen! Stay tuned, en heb je ook maar een beetje vrije tijd volgende week? Meld je aan om mee te doen! Niemand komt je controleren, maar elke stap naar minder impact is er één :)


Meer?
Boek: No Impact Man

Boek: Een te grote kist bananen, interviews met belangrijke Nederlanders over een duurzame visie. Lees hier een paar losse pagina's.

Website: Duurzame student

Website: Do The Green Thing: omdat het uitlegt hoe je al in zeven simpele regels heel low impact kunt zijn. En omdat het gewoon een mooie site is.

4 opmerkingen:

  1. Successss! Can't wait to read more :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat je dit gaat doen! Voor mij is het een beetje moeilijk omdat ik niet de enige ben in dit huis en ik het al zeker niet te zeggen heb over de inkopen. Maar als ik op mezelf woon ga ik het ook proberen!

    BeantwoordenVerwijderen