zaterdag 17 mei 2014

Living like Larry - Eco-inspiration: words to live byEerlijk leven is wat ik wil. Grappig: de normen en waarden die ik heb in mijn omgang met mensen zijn eigenlijk dezelfde als ik wil hebben in mijn omgang met de aarde. Eerlijk, onvoorwaardelijk, lief. Vriendelijk, attent en zorgzaam. Zo zou ik graag willen zijn. Ik zeg niet dat ik al zo ben, maar ik doe mijn best.
Bron. 

Overigens werd dit gedicht geschreven door Kent M. Keith!  Deze versie is een bewerking, die dus niet geschreven is door Mother Teresa, wat voor 'handtekening' er ook onder staat.


Ik geloof in helpen, oprechte interesse, delen & onvoorwaardelijke liefde. Dit klinkt nu ontzettend zweverig en wie mij in het echte leven kent (en niet van mijn schrijven), zal mij hierin nooit herkennen. Ik ben namelijk (ook) kritisch, niet snel tevreden en soms
jaloers. Maar juist grootste woorden als vergeven, helpen mij meer mezelf, de beste versie van mijzelf te worden.

Voorbeelden helpen me om meer te worden zoals ik wil. Ik heb al vaker verwezen naar grote namen, zoals mother Teresa, die voor mij een inspiratie zijn. Maar niet alleen heiligen: ook politiek actieve helden als Roberto Saviano ontvangen mijn bewondering. In deze post nog een aantal (vrolijke) voorbeelden die mij op weg helpen, zowel in het leven als in mijn LLL-project.


Bron

Wie is Jane Goodall? Klik.


Inspirerende quotes schrijf ik in notitieboekjes, verzamel ik online en plak ik rond mijn spiegel. Soms blijft een quote die ik op een andere blog las, nog dagen in mijn hoofd zitten. Vandaar deze post met een paar van de meest positieve teksten, als het om het milieu gaat. Wie weet is er iets bij dat jou aanspreekt.

After all:
I don't want to protect the environment. I want to create a world where the environment does not need protecting. 

Liever luisteren? Er is altijd nog Severn Suzuki, the girl who silenced the world for 5 minutes.

7 opmerkingen:

 1. Mooi allemaal! Ik ben op het moment een deel van 'Gomorra' aan het lezen. Mag er volgende week een presentatie over geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf! Welk deel? En wat voor presentatie? Kan ik zeker niet bij zijn? ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig mens ben je toch... Misschien heb ik dit al eens eerder gezegd, maar mag ik je aanraden om te gaan lezen over hooggevoeligheid? Ik denk dat je daarmee veel kan leren over je plaats in deze strijd om de wereld een betere plek te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat een lieve reactie!

   Ik heb me daar eerlijk gezegd nog nooit in verdiept. Ik weet ook niet of ik dat objectief kan, maar ik zal eens kijken :)

   Verwijderen
  2. Hooggevoeligheid heeft alles met subjectiviteit te maken, dus waarom zou het objectief moeten? ;)
   Ik heb er zelf in ieder geval veel van geleerd!

   Verwijderen
 3. Hey! Ik was je blog even kwijt, maar ik heb Gomorra gelezen naar aanleiding van je blogpost en ik vond het heel indrukwekkend, dus dankje daarvoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan; ik vind het weer heel tof om te horen dat je het boek hebt gelezen! :)

   Verwijderen