zaterdag 3 januari 2015

Living like Larry - Story of my stuff 4 (2014)


Hoeveel nieuwe kledingstukken kocht ik in 2014?
13. Dat is één meer dan de jaren daarvoor (allebei 12). Misschien juist omdat ik zo zuinig ben geweest de afgelopen jaren.
Ik reken sportkleding en ondergoed niet mee. Dit jaar kocht ik weer geen nieuwe winterjas, en ook geen bikini. Ik begin hier goed in te worden and I like it!*
Hoeveel aankopen balanceerde ik?
Eehm... ik verkocht maar één keer iets, als ik mijn aantekeningen moet vertrouwen. Mager... Ik heb ook wel wat kleding meteen helemaal weg gegooid (bij het textielafval). Het is niet zoveel, maar again: misschien komt er ook minder om weg te doen. Finally!
Ik verkocht wel 15 boeken :) waaronder oude schoolboeken en nieuwe (gekregen) romans die gewoon niets voor mij zijn. Echt, zoek je een (nieuw) boek? Kijk op marktplaats, grote kans dat iemand er al vanaf wil.


Mijn wishlist breidde zich wel uit....
Zo wil ik héél graag een echt goede regenjas van het Deense merk Rains. Deze jassen zijn van gerecycled polyester, oude plastic flessen dus. Dat is toch te gek! En ze zijn nog mooi ook.
Even tussendoor, waarom houd ik dit bij?
Omdat ik al heel lang onrustig word van sweatshops & fast fahion. Ik wil er zo min mogelijk aan bijdragen.


Beste aankoop?
Zonder twijfel mijn Kuyichi spijkerbroek: "Mooi afgewerkt, zit heerlijk en staat prachtig."
Jep, ik ben heel tevreden met Hailey en ze levert mij veel goedkeurende blikken op.


Goedkoopste aankoop?
Een rood vestje van Vero Moda, dat ik vond bij de kringloop. Reserveknoopje er nog bij. Kostte 50 cent. Perfect! Dit maakt meteen mijn urenlange gestruin in waardeloze kringloopwinkels voor de rest van het jaar goed ;-)


Miskoop?
Eigenlijk heb ik geen echte miskoop gedaan. Good! Wel heb ik (weer) paar kledingstukken gekocht die je eigenlijk alleen met écht zomers, warm weer kunt dragen. Gelukkig is de afgelopen zomer behoorlijk warm geweest en hebben ze zeker niet alleen maar in de kast gelegen. En in oktober heb ik deze topjes ook onder colbertjes weten te dragen.
Maar het zou me niet misstaan als ik een trui kocht. Vorig jaar rond deze tijd had ik er géén met lange mouwen, nu heb ik er één. Oeps.


Waar ik naar uitkijk in 2015...
Onlangs las ik het goede nieuws: Bag & Buy, de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, gaat er komen! Yeee, daar wordt mijn groene ecohartje heel blij van! Bovendien komt de winkel ook nog eens in Utrecht (daar waar de meeste mensen gedoneerd hebben). Uiteraard zal ik één van de eersten zijn om een keer verpakkingsvrije noten, cruesli, linzen of wat dan ook te gaan kopen :-)
In Nijmegen kan dat trouwens al bij Crudo!

En: plastic tasjes worden dit jaar verboden! Tenminste, dat is het fijne, goede idee van staatssecretaris Mansveld van Milieu.


Op zoek naar tips om minder kleding te kopen of minder miskopen te doen?
- Lees waarom de mode-industrie is uitgegroeid tot één van de meest vervuilende en mensonterende ("alleen de olie-industrie is erger")
- 5x niets kopen
- Een jaar geen kleding kopen? Dat kan best, bewijst Fleur.


Heb je inspiratie nodig?
Zet deze even 2 minuten op full screen.
Gelukkig 2015 :-)

* Behalve dan dat ik nu ook superkritisch ben geworden op andere zaken.  Soms niet zo handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten