donderdag 15 oktober 2015

Over zoveel

Een jaar geleden ben ik afgestudeerd.

Met geen mogelijkheid had ik me toen het afgelopen jaar voor kunnen stellen. Ik heb me een slag in de rondte gewerkt - met een contract met daarin >40 uur wist ik wel dat dat zou komen, maar het ook echt doen is toch iets anders. Zoveel ervaring opgedaan, zoveel geleerd. Ook buiten werk. No regrets at all. Omdat ik niet zo actief ben geweest online de laatste tijd, een kleine update!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe gaat het?


Met mij heel goed! Ik heb mijn tijd goed gebruikt in de offline wereld: ik kweekte deze zomer tomaatjes, zag prachtige steden, genoot van de zon en ja, ik werkte ook veel. Alle drukte maakte dat er minder tijd was online te zijn en schrijven. Ik stel ook hoge eisen aan mijn stukken, dat speelt ook mee.


Lezen & Schrijven


Ik ben dit jaar aardig wat mooie & indrukwekkende boeken tegengekomen. Verhalen uit Frankrijk en uit Kroatië, bijvoorbeeld. Tussendoor las ik ook over dierenrechten in de politiek. Niet elk boek was de moeite waard om over te bloggen, helaas.

Hoewel ik weinig heb geblogd, heb ik op andere plekken juist meer geschreven. Zo heb ik mijn eigen Question (A Day)-boekje gemaakt deze zomer: superleuk om te doen! Ik wilde geen standaardboek van de Bruna, omdat ik de helft van de vragen oninteressant vind. Dus koos ik uit allerlei boekjes de beste vragen en maakte zelf een schrift. Stuk leuker (en goedkoper) :-)
Oja, ik hoef me ook niet aan de 'per dag'-regel te houden, heel fijn.

Ik geloof stellig in you can't have it all (but you can always have and always do great things), dus ik heb er geen spijt van dat ik de blogfrequentie zo laag heb gehouden... Maar ik ga wel proberen meer te schrijven hier, want dat is toch leuker!
Wat kun je verwachten?


Sowieso komt de cadeautjestijd (december!) er weer aan. Zoals elk jaar, ga ik een fair trade verlanglijstje maken, dus dat betekent ogen open vanaf nu. Tips hoor ik graag, dan kan ik misschien zorgen dat er een iets originelere cadeautip dan "Tony's chocolonely" op het lijstje staat (hoewel dat in mijn persoonlijke geval altijd een goed cadeau is). ;-)


Maar behalve spullen kopen?


Ik struikel een beetje over de onderwerpen. Of ze zijn vreselijk uitgekauwd (Marie Kondo), of zo ingewikkeld dat ik niet weet waar te beginnen. Ik heb al tijden een stuk over drugshandel in klad staan, maar even zo goed wil ik schrijven over plasticgebruik (en hoe recyclen toch, in dit tijdperk en tot er iets beters is, best wel oké is),  kindsoldaten, vega(n) eten, oorlog, de oplossing voor het asielprobleem (had ik dat maar), mensenrechten, mafia, klimaatverandering en wie daar onder lijden (hint, wij ook), hoe goed rust in je leven is, ontbossing, en, en, en....
En: ik wil nog zoveel! Meedoen met de Beach Clean Up tour (dit jaar weer niet gelukt), een maand zonder plastic proberen (in juli heb ik geprobeerd te minderen, toen ik de cijfers met juni vergeleek was het helaas nauwelijks gelukt), véééél boeken lezen & erover bloggen, inspirerende mensen interviewen, documentaires kijken...

Ik zie alleen écht door de bomen het bos niet. Stay tuned, ik hoop dat het vanzelf helderder wordt - dat gebeurt meestal. En thank you for reading so far! :-) Tips of verzoekjes zijn altijd welkom.

6 opmerkingen:

 1. Hoi! Ik weet niet of je nog weet wie ik ben maar ik wilde even laten weten dat ik het heel leuk vind om weer iets van je te lezen :) Fijn dat het zo goed met je gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je weer meer gaat bloggen! Ik herken je struggle wel over wat je moet schrijven. Er is zoveel te schrijven en soms is het moeilijk om ergens te beginnen omdat er zoveel over bepaalde onderwerpen te zeggen is. Ik lees je stukjes sowieso, dus 1 lezer heb je sowieso al haha. Uitgekauwde onderwerpen kun je trouwens nog prima behandelen als je er nog dingen over kwijt wilt die nog niet gezegd zijn. Maarja, dat die nieuwe invalshoeken zijn veel moeilijker te vinden bij een onderwerp waar al veel over gezegd is. Zoals je zelf al zegt wordt het vanzelf wel duidelijk waar je het liefste over wilt schrijven.
  Trouwens, heb je nog hetzelfde emailadres? Lijkt me gezellig om weer eens te mailen.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke lezer is waardevol wat mij betreft! :-)
   Al was het maar om iets los te maken.

   Ja, ik gebruik die nog voor dit blog! Ben ook benieuwd hoe het met jou is (los van al het positieve dat ik op je blog al zie^^).

   Verwijderen
 3. Veel interessante onderwerpen in je lijstje! Als iemand goed met woorden is (en dat ben je, vind ik) vind ik bijna alles leuk om te lezen, dus kijk ernaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen