maandag 7 december 2015

Living like Larry - Fair trade verlanglijstje #4

Soms vragen andere zaken in het leven veel aandacht. De lieve mensen die mij omringen zullen altijd voor mijn blog gaan en soms komt ook mijn eigen onrust en stress op de eerste plaats. Ik moet werken (nieuwe baan!), verhuizen, sporten, schrijven, afspreken en rust weten te vinden... Dat kost allemaal tijd, maar is vooral heel waardevol.

Idealen zijn echter ook heel waardevol!

Dus ook al hebben velen van jullie Sinterklaas waarschijnlijk al gevierd, hierbij alsnog een fairtrade verlanglijstje voor dit jaar. Wie weet doe je inspiratie op voor kerst, of voor verjaardagen in 2016.

Enjoy :-)

Bron
1. (H)eerlijk slapen
Op zoek naar een dekbedovertrek van biologisch katoen? Dat ook het Fair Trade label mag dragen? Pure Coverz heeft ze! Op deze site vind je onder het kopje fair + green keukenlinnen én dekbedovertrekken die beide kwaliteiten bezitten. Heel tof, want dat vind je niet zomaar.


2. Fijne kaartjes versturen
Bij Amnesty vind je uitermate lieve en leuke kerstkaarten, waarmee je bijdraagt aan rechtvaardigheid in de wereld. Stuur je geen kerstkaarten (net als ik)? Misschien maak je dit wel een uitzondering voor bijzondere familie, zoals je oma of die ene attente/lieve tante, of je kleine neefje...
Amnesty heeft trouwens ook mooie kaarsen, notitieboeken en fair trade t-shirt met een statement!


3. Kraamcadeautjes
Is er een kerstkindje op komst of is het misschien al geboren? De leukste fairtrade kraamcadeaus vind je (bijvoorbeeld) bij De Kleine Vogelaar of Fair Friends.
En zoek je iets anders dan een rompertje of sokjes, dan kun je ook aan zo'n leuke mobile denken.


4. Om te drinken
Moeite met kiezen? Voor veel vriendinnen van mij is thee altijd een goed cadeau. Helemaal leuk als het in zo'n mooie verpakking zit als deze! Of koop zelf zo'n mooie doos uit India en vul hem met smaakjes naar keuze (voor als je wat meer budget hebt ;-)).
En wat dacht je van bekers van bamboe en mais?


5. Voor jezelf
Sinds een paar maanden gebruik ik voor mijn lunch bijna dagelijks de Boc'n roll. Aanrader voor als je minder plastic zakjes wil gebruiken voor het vervoeren van je boterhammen naar je werk! Werkt heel makkelijk, ziet er vrolijk uit en je kunt hem ook nog eens gebruik als placemat.

Bron


 


Op zoek naar meer inspiratie?
Ik kan deze sites van harte aanbevelen

* One World Shops
* Oxfam Novib
* Frank @ Fair
* WAAR
* Fair Friends


Eerdere verlanglijstjes kun je hier teruglezen: 1 (2012)  &  2 (2013) & 3 (2014).

2 opmerkingen: