maandag 3 oktober 2016

Novia Verde - Vegan lunch in Nijmegen

Wat een fijne plek is dit! Afgelopen week was ik er voor de tweede keer en ik besloot direct dat Novia Verde nu toch echt een blogvermelding had verdiend.

Novia Verde is een café/lunchroom in het hart van Nijmegen. Je kunt hier terecht voor koffie, thee, sapjes, maar ook heerlijke taartjes & lunch.


Bron


Terwijl ik er met een vriendinnetje genoot van een grote kop vegan latte macchiato, kwam een meisje met haar hoolahoop nog op haar schouder een shake halen. Gewoon, in haar eigen meeneembeker. Niks geen overbodig plastic, zoals dat bij eigenlijk elk ander café wel zou zijn gegaan. Denk maar aan de kartonnen of plastic beker met plastic dekseltje waarin koffie en shakes meestal vervoerd worden.
Stuk minder afval dus hier. Ik ben fan!


BronAchtergrond 


Natascha de Bel (27) is eigenaresse van Novia Verde. Ze heeft haar droom via crowdfunding mogelijk gemaakt en zorgt ervoor dat er in elk aspect aan de aarde en haar bewoners gedacht wordt. Het eten (en drinken) is vegan, de inrichting is tweedehands, de kaart verandert met het seizoen en er wordt weinig eten verspild. Voor catering maakt ze zelfs gebruik van een fietskoerier!

Ik heb er veel respect voor dat zij haar droom zo goed en concreet vormgeeft: ze draagt echt meetbaar iets bij aan een betere wereld. Niet voor niets had ze een vermelding in de Duurzame Jonge 100.


What to eat/drink?


Zoals gezegd: je kunt er terecht voor een kop (bijzondere) thee en een taartje, een snelle koffie, een shake of een goede lunch. Denk bij taartjes bijvoorbeeld aan frambozen-crème taart, carrot cake of... kijk even zelf op haar Instagram om een goede indruk te krijgen!
Lunchen kan met heerlijke soep van verse groente, of dik belegde boterhammen. De courgetteburger (Courtalia) is een aanrader! Natascha is ook niet te beroerd om te vertellen welke kruiden er in zitten en ze weet (zo lees ik op internet) goed rekening te houden met allergieën.
Op NV's Facebook kun je alvast een voorproefje van heel veel lekkers (vooral zoet!) vinden...


Locatie

Novia Verde zit trouwens op een prachtig plekje in Nijmegen. Je kunt het lopen vanaf het station en in de straat (en straten eromheen) zitten nog veel meer leuke gelegenheden. Tuurlijk, je kunt ook voor veilig & bekend kiezen en lunchen bij Bagels & Beans of de Blonde Pater. Maar weet je wat ook tof is? Iets nieuws proberen, je steentje bijdragen aan dit toffe initiatief en genieten van het goede gevoel dat dat geeft!Novia Verde, vegan lunchroom & bakery
Lange Hezelstraat 78
Nijmegen
www.noviaverde.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten