woensdag 29 januari 2014

Fijne dingen

... om te doen of om aan te denken als je hart gebroken is, je moe bent of gewoon even een glimlach op je gezicht wil krijgen.

* Een groot glas vers geperste sinaasappelsap

* De film La grande bellezza in de bioscoop zien. De film draait al tijden (omdat ie zo mooi is) en ongetwijfeld ben ik de laatste die hier mee komt, maar wát een fijne film! Hij draait om Jep, een man die 65 wordt en ooit een veelgeprezen roman schreef, maar daarna niets meer. Hij werd 'koning' van de high society in Rome. Een leven vol feestjes en bijzondere vrienden volgde; nu hij 65 is kijkt hij terug. Een echte kunsthuisfilm vol verwijzingen, maar niet zoveel dat ze ontoegankelijk is. En: prachtige (maar niet overdreven) beelden van Rome.
Het voegt echt iets toe om deze film in de bioscoop te zien, dus ga als je de kans hebt!

* Een les pilates

* Buitenlandse mensen zélf aanspreken als je ze met hun plattegrond ziet worstelen op Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal.

* Saffraanrisotto met kastanjepaddenstoelen koken.

* Geïnspireerd raken door het incassatievermogen en de grenzeloze vriendelijkheid van een dokter die ik pas kort ken.

* Veel doen op één dag.

* Complimentjes geven (en complimentjes krijgen).

* Een omhelzing van een lief vriendinnetje. Een schattige smiley en 'hug!' app-en naar wie niet dichtbij je is. Een grapje 's ochtends vroeg, hardop lachen. Een spontane uitnodiging.

* This is what regret & defeat sound like.

4 opmerkingen:

 1. Mooi blijft 'ie hè, Sorry <3 En ik wil ook heel graag nog naar La grande bellezza (ja er is dus iemand nog later dan jij!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dingen! Toeristen zelf aanspreken is iets dat ik vaker zou moeten (willen) doen. :) (alleen ik ben altijd bang dat ik het dan uiteindelijk zelf niet weet, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit geval was de vraag hoe ze van perron 14 naar 6 moest. Gewoon doen, soms valt het mee ;-)

   Verwijderen