donderdag 29 augustus 2013

Pieces of life #5

1.
21.00 uur, een jongetje en een meisje op de achterste banken van een Amsterdamse tram. Ze gillen in elke bocht en zwaaien om beurten naar andere weggebruikers. Als ze bij hun thuishalte zijn, roept moeder ze tot de orde. "We gaan eruit!"
"Nee mevrouw, we stoppen pas aan de andere zijde van het plein" bromt de conducteur vanuit zijn hokje.
"Dus nog niet hier?" vraagt het jongetje opgewonden.
"Nee, zometeen pas" bromt de man weer. Tegen de 60 moet hij zijn. Zijn snor beweegt als hij praat.
Enthousiast rent het jongetje weer naar achter. "Dankuwel meneer! Nu mogen we nog later naar bed!"

2.
Les Sylphides, soothingly beautiful & so happy.
En opeens horen waar Nadiya's Amies Ennemies uit is overgenomen :)

3.
Zelf een milieuvriendelijke fruitvliegjesval maken. Oké, fruitvliegjes zijn niet direct gevaarlijk (sterker nog: het is een supernuttig dier in medisch onderzoek!) en ook niet overdreven vies maar... ze zijn simpelweg irritant! Ook worden het er snel meer. In een minuutje had ik de fruitazijnval in elkaar en al snel was ik van de vliegjes verlost. Met de azijnval (gewoon azijn werkt ook!) hoef bovendien ook geen eten weg te gooien.

4.
Vegaburgers bakken in 1 minuut. Dat kan met deze mix:Het enige dat je absoluut moet toevoegen zijn kikkererwten (maar ik gebruikte ook paprika, nog lekkerder!).
Resultaat: lekker! Het lukt mij niet zo'n fancy foto te maken als Iris, maar ze waren echt goed gelukt. Het uit-elkaar-vallen viel mee en ze smaakten heerlijk! Zelfs mijn papa (die geen megacarnivoor is, maar vooral niets van vegaburgers moet hebben) was erover te spreken. Fijn voor als je weinig tijd hebt!

5.
Even stemmen op de Liegebeestverkiezing. Wakker Dier is één van de weinige organisaties waar ik altijd achter sta :)

6.
Lezen. Dit.

The reason death sticks so closely to life isn't biological necessity — it's envy. Life is so beautiful that death has fallen in love with it, a jealous, possessive love that grabs at what it can. But life leaps over oblivion lightly, losing only a thing or two of no importance, and gloom is but the passing shadow of a cloud.

Uit: Life of Pi, Yann Martel.

1 opmerking: