donderdag 5 januari 2012

Living like Larry XVI - Mini: in praktijk

Nieuwjaarsdag... tijd voor mijn hardlooprondje! Als ik nog maar anderhalve kilometer hoef, krijg ik het koud en stroop al joggend mijn mouwen naar beneden. Beetje onvoorzichtig en snel - BAM! Had ik niet moeten doen. Ik raakte de clip van mijn iPod mini. Mijn muziekdoosje valt te pletter op het asfalt. Ha, ja, iPod mini. Zo'n ding. Ik kocht hem in 2006 tweedehands. Misschien kwam ie wel uit 2003. Hij heeft me altijd van muziek voorzien. En hoewel ik probeer stoïcijns naar spullen te kijken, gaat dat me nu niet makkelijk af.

Daar ligt een stukje van mijn leven. Het is niet erg dat hij kapot is, bedenk ik me als ik hem opraap. Het is erger dat ik nu weer een nieuwe moet gaan kopen.

Nouja, nieuw, waarom niet tweedehands? Het internet staat vol met mooie spulletjes die mensen te vroeg weg doen. Met gemak staan er 500 iPods op marktplaats.

Maar al snel besef ik me wat een hel marktplaats is voor merkproducten. Zelf reageer ik vriendelijk en snel op mails en vraag voor de boeken/dvd's/cd's die ik weg wil hebben geen exorbitant hoge prijzen. Maar het lijkt wel alsof mensen voor hun iPod nog de nieuwprijs willen krijgen.

Na vier dagen bieden, overboden worden, onvriendelijke emails en meer gezeur kap ik ermee. Ik fiets naar de winkel en koop een nieuwe iPod nano. Stiekem wel heel fijn: hoef ik hem eindelijk niet meer twee keer per week op te laden. En hij is zo mooi klein! En hij stoort niet. En hij heeft zelf al een clipje, dus ik kan hem niet (snel) kapotmaken.

Blij als een kind maakte ik vandaag weer mijn hardlooprondje. Soms is er ruimte voor meer (maar dat neemt niet weg dat nadenken wel prettig is). Dus, mijn ideeën niet te strak opvatten he? Dit is ook Living like Larry.

9 opmerkingen:

 1. <3

  Mooi issie heh, de nieuwe Nano. Hihi. Herkenbaar hoor, deze dilemma's.. serieus, als ik alleen al zie wat voor meuk ik na vier maanden hier in Taiwan alweer heb verzameld. Wordt nog een leuk klusje om dat op te ruimen straks...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) Mooi stukje! Veel plezier met je nieuwe ipod.
  Marktplaats is inderdaad verschrikkelijk voor merkproducten. Ik snap dat je spullen die je veel gekost hebben niet voor niets wegdoet, maar als je er toch vanaf wilt wil je er toch vooral iemand anders mee blij mee maken? Ik snap het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een goed stuk! Inderdaad, soms mag je gewoon even investeren in goede nieuwe spullen! Dat betaalt zich dan dubbel en dwars terug in plezier. Zolang je ook gewoon blijft nadenken, is er niets aan de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met je nieuwe ipod. Ik heb toen de ipod mini uitkwam, hem direct gekocht. Helaas is die nu ook stuk, de accu werkte gewoon niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk koop ik bijna nooit tweedehands producten. Zeker niet bij electronica. Dan wil ik graag het nieuwste en dan ben ik verzekerd dat het goed is en jaren lang mee gaat. Natuurlijk wel na 2 maanden speuren op het internet naar iets wat binnen mijn prijsklasse valt en goed genoeg is voor mijn wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed stuk! Bewustzijn van je aankopen is altijd goed. Ik heb zelf een iPod classic, al honderd jaar ongeveer, en hij doet het nog <3. Geen idee wat ik zou doen als die kapot gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn groene mini doet het nog, maar als het koud is gaat de accu niet eens meer een uurtje mee, en dan sta ik ergens gedurende mijn rondje zo zonder muziek. (Of sta, ik bedoel: ren.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou dit soort dingen ook niet snel tweedehands kopen. Goed dat je er zo blij mee bent, dat is ook een heleboel waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn iPod is inmiddels ook bejaard, maar hij blijft het nog goed doen. Zo'n iPod is van zichzelf al heel duurzaam (als je 'em niet laat vallen enzo ;)).

  BeantwoordenVerwijderen