donderdag 16 mei 2013

Living like Larry - Random lijstje mogelijkhedenMooi hè? :-) Zomaar gevonden online. Omdat ik regelmatig dingetjes tegenkom die niet echt ergens bij passen, hier een lijstje met random tips en mogelijkheden!

1.
Iets goeds doen voor de aarde, wat snel, simpel en vooral goedkoop is? Koop eens een keer make-up remover-wattenschijfjes van biologisch katoen! Ze kosten iets meer dan gewone wattenschijfjes (een verschil van 16 cent, geloof ik), maar misschien ben je er juist wel zuiniger mee, omdat ze wat duurder zijn. Want het herinnert je eraan: de katoenindustrie is zeer milieubelastend. Zie bijvoorbeeld de keuze bij het Kruidvat.


2.

Naar aanleiding van mijn stuk over de dolfijnenindustrie laatst: 10 reasons why dolphins are awesome! Voor een beetje instant happiness.


3.
Dit staat ook al lang mijn lijstje: milieu-mythbusting.
Ik weet niet waar de gedachte vandaan komt, maar hij is hardnekkig. Het idee dat een lamp minder snel stukgaat als je hem minder vaak aan- en uitdoet is niet waar. Verlaat je een kamer, doe dan de lampen uit. Maak er een gewoonte van. Andere milieumyths? Lees ze hier. Besproken wordt bijvoorbeeld vampire power (het energieverbruik van apparaten die uitstaan maar nog wel een stekker in het stopcontact hebben).


4.
Omdat een goede kringloop-aankoop zo fantastisch voelt: ga vaker snuffelen in winkels met tweedehands kleding! Zie hier een kaart met kringloopwinkels in Nederland. Sowieso is Trashfashion een mooie site waar je veel inspiratie over tweedehands-chic kunt opdoen. Ik weet dat kringloopwinkels niet allemaal even netjes zijn en je soms lang moet zoeken, maar als je dan iets moois vindt, is het tegelijkertijd perfect, goedkoop en niet milieubelastend. Wat wil je nou nog meer? :-)


5.
“De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen”, zei de topman van Nestlé onlangs.
Say what? Water een marktwaarde, een marktproduct? Het is geen plastic speelgoed, for crying out loud.
Ben je het oneens met Nestlé (naar bedrijf, sowieso)? Teken dan de petitie van het Europese burgerinitiatief “Water is een mensenrecht”. Dat is echt zinvol, want met 19.500 Nederlandse handtekeningen (nu zo'n 10.000) komt dit op de Europese politieke agenda.

Toch nog een beetje activisme in deze post ;-)

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk zo dat je hier nog steeds mee bezig bent. Ik koop steeds meer biologisch en dat voelt duizendmaal beter al is mijn portemonnee duizend maal ongelukkiger!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed, erg leuke site heb je ook. Respect!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die eerste vind ik nou eens echt een goed idee :) Ik heb de petitie ondertekend! Ik zit trouwens ook (gedeeltelijk) bij ASN nu! :D

    BeantwoordenVerwijderen