zaterdag 3 december 2011

Basiscollectie

Daar zat ik dan, in kleermakerszit, temidden van al mijn schuldgevoel. Zeven paar schoenen, vijf tassen...honderddrieëntachtig items zouden nog niet genoeg zijn om alles te kopen wat ik denk te willen hebben. 'Basics' noemen ze dat. Een zwarte broek, een grijze, een rode, een witte en een blauwe.
Een zwart shirtje met korte mouw, lange mouwen. Een zwart bloesje, vestje, truitje en dikke trui.
Datzelfde ook in wit en grijs.

Diverse topjes, in rood, rose, geel, oranje, zeegroen, azuurblauw en koraalrifrood. Met bloemen, sterren, glans, pailletten, strikjes en/of lintjes. En teksten! Met bandjes in je nek voor over je bikini. Strapless om mee uit te gaan.
Vestjes, want die gaan zo makkelijk ergens overheen.
Shorts voor de zomer: wit, zwart en spijker. En rokjes: kort voor strand, langer voor uit eten.
Avonden te vullen? Rijen jurkjes om op te hangen: 'klein zwart jurkje', of gala, of lang, of rose, én lichtblauw. En die ene van de Steps. En die van de H&M die toch afgeprijsd is.
Een colbertje: één zwart, maar eigenlijk ook één casual.
Dan nog naar buiten ook... jassen: dik en dun, zomer en winter, één voor lente en één voor regen.

Ja, dit is precies wat je allemaal tegelijkertijd nodig hebt.

Oh, vergeet ik bijna de accessoires. Clips om je haar op te steken, en het naar beneden te trekken. Schuifspeldjes: zwart, maar ook met diamantjes. Haarbandjes. Eindeloos veel elastiekjes, want die verlies je overal, ondanks je goede voornemens.
Sjaals, riempjes, tassen. Portemonneetjes die erbij passen.

En aan een leven lang zul je niet genoeg hebben, om dit allemaal echt te gebruiken. Try caring less...

7 opmerkingen:

 1. 183 :O
  Ik ga niet mijn kleren en sieraden tellen, het zou best kunnen dat ik er overheen ga. Maar ik kan zeggen: ik ben heel zuinig op mijn spullen, dus het meeste is minstens een jaar oud en heeft allang dienst bewezen. Wat ik koop, draag ik ook écht. Tot het niet mooi meer is.

  Desnoods gaat het naar de carnavalscollectie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 183 is een verzonnen aantal... ik heb geen idee wat ik allemaal heb. Maar deze gedachten overvielen me gewoon, want hoeveel ik ook heb, ze blijven van toepassing of in ieder geval iets om in de gaten te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een regel voor mezelf; een kledingstuk mag ik maar in één kleur kopen. Ik had namelijk ooit drie dezelfde shirts in verschillende kleuren gekocht en ze nooit aangetrokken. Zo zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier heb ik eigenlijk weinig last van, ik heb eerder een te kort aan basiscollectie. Ik denk te vaak dat ik iets niet nodig heb of al heb. Ook niet altijd handig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede post. Ik denk trouwens eerlijk gezegd dat als je alle schoenen, sokken, onderbroeken, broeken, shirts en vestjes enzo telt, 183 nog best weinig is.
  Maar ik vind het heel goed dat je dit aanstreept en ik ben eigenlijk wel van plan om na mijn stashverkleining ook mijn kledingkast aan te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds een klein jaar woon ik op mezelf, maar mijn kleding laat ik nog bij mijn ouders wassen. Resultaat: de helft van mijn kledingkast hangt standaard thuis. En ik heb nog steeds meer dan genoeg - zeker nu ik ook weer de dingen die ik nooit droeg heb herontdekt. Je hebt zoveel minder nodig dan je denkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er zelf weinig last van, gelukkig ;)

  BeantwoordenVerwijderen